sunnuntai 3. elokuuta 2008

Pikku breikki


Olen riippuvainen tietokoneesta! Huomasin tämän tosiseikan, kun omani päätti kieltäytyä yhteistyöstä lauantai-iltapäivästä alkaen (tätä tekstiä kirjoitan kuvan kissan kotona eli isin ja äidin työpisteeltä). Eilen aamulla luin normaalit sähköpostit, tarkistin pankkitilin saldon ja tallensin koneelleni pari valokuvaa. Jossain vaiheessa lähdin kauppaan ja sammutin läppärin. Takaisin kotiin palattuani laitoin sen uudelleen päälle, sillä olisin halunnut kirjoittaa piiitkän viestin eräälle ystävälle - eikä mikään onnistunutkaan.
*****
Kone tervehti minua virheilmoituksella, jonka mukaan joku sovellus (sekava kirjain- ja numerorykelmä) on alustettu väärin, ja vastasipa tähän ilmoitukseen sitten OK:lla tai sulkemalla sen, kone ei tämänkään jälkeen tee muuta kuin näyttää taustakuvaani; en saa esille käynnistysvalikkoa, pikakuvakkeita tai yhtään mitään. Taikasana control-alt-del tuo käytettäväksi jonkun ohjelmienhallintajutskan, joka ei sitten toimi! Eikä toimi myöskään se hätä-CD (tai mikään muukaan levy tai tikku tai kortti), jonka pitäisi elvyttää koko systeemi tarpeen vaatiessa. Pitänee kiikuttaa nelivuotias kannettavani huoltoon. Tähän asti sen on toiminut kaikin puolin hyvin.
*****
Jos en saa tehtyä tätä huomenna, korjaus saa odottaa sitä seuraavaan viikkoon saakka, sillä ensi viikolla lähden pienelle reissulle. Samasta syystä en ehkä kirjoittele tännekään mitään (mahdolliset ja aina toivotut kommentit voinen tarkistaa ihanan ystäväiseni koneelta).
*****
Onneksi PC:n puute toi mukanaan jotain hyvääkin: illalla juttelin puolitoistatuntisen puhelun, josta jäi tosi hyvä mieli, ja jota ei ehkä olisi soitettu, ellei sähköpostini olisi ollut käyttökelvoton kotoani käsin. Kivan tyypin kaunis ääni on kuitenkin jotain muuta kuin merkityksellisimmätkään merkit ruudulla -
*****
Hän osaa muuten kirjoittaa - iltaöinen ystävä - kuten moni muukin näitäkin tekstejä tarkkaileva tuttuni. Siksi on joskus häkellyttävää huomata, että eräiden mielestä minä omaisin saman taidon. Kun itseään tulee aina verrattua niihin vielä lahjakkaampiin! Silti olen iloinen siitä, että tämä "mitätuleemieleen -tyylini" kelpaa. Kohteliaisuudet piristävät aina mieltä, sitäpaitsi(^^).
*****
Nyt vaikenen noin viikoksi. Kohta alan kirjoittaa sille, jolle piti eilen, ja ehkä myös muille, mitä ennen pitää käydä yläkerrassa tarkistamassa talon uusin tulokas, gerbiili nimeltään Nougat. (Tämän hetken eläinjoukko koostuu siis kahdesta kisusta Kimet ja Isabella, pitkäkarvapupusta Leonis ja tuosta gerbusta, joka kävikin juuri tässä - söpö on ja kovin kesy - pikkusiskon entisten kasvattien jälkeläinen.)
*****
Halauksia ja aurinkoisia ajatuksia seuraavaan sepustukseen saakka, toivottelen, tällä hetkellä hyvinkin hyväntuulisena ja jostain syystä toiveikkaana.

8 kommenttia:

Stacy kirjoitti...

Meitä kaikkia varmasti kiinnostaa tietää, miten hämähäkin hankkiminen etenee.

Jr. Jones kirjoitti...

Oho, jätkä on kauheessa nosteessa! Kävijämittari näyttää raksuttavan niin, että laakerit savuaa!

Et siis saanut konetta sammumaan? Sammuttaminen väkivalloin auttaa useimpiin vikoihin, kun tietokoneesta on kyse.
1) paina virtanappia pitkään
TAI
2)irrota koneesta akku ja virtajohto
3) jos akkua ei saa helposti irti, odota, että akku loppuu (auttaa kun irrottaa virtajohdon;)

Sitten vaan uudelleen käyntiin, niin luultavasti toimii. Jos ei, niin sitten voi miettiä huoltoja. En tiedä miten bittinero olet, mutta ajattelin nyt varmistaa.

Olin itsekin ilman konetta viisi päivää, ja se oli lähes kestämätöntä.

Bit kirjoitti...

Tää jätkä kokeili kyllä noita konsteja koneen suhteen - siis irroitin sen akunkin - mutta olisikohan sillä sitten merkitystä että se (akku) olisi toisaan ihan tyhjä, siis ettei mitään omaa varausta vaan suoraan seinästä??? Ei kai...? (En todellakaan ole bittinero.) Toisaalta nyt ei tunnut yhtään kestämättömältä, kun en ole siellä kotona, eikä tuntuisi, vaikken täälläkään voisi käyttää konetta. Hyvä!

*****
Hämähäkkiasia etenee kyllä, tiedän jo mistä saisin vaikka heti kelpo yksilön, mutta jos haluan just sen minkä haluan, se täytyy tilata kauempaa ja maksaa sitten hiukan enempi (mutteivät nämä mitään suuria investointeja ole kumminkaan).

Syksyn tilanne pitää saada kuitenkin enemmän balanssiin, jotta voin olla varmempi myös ekonomiastani. Siihen asti: ei mitään ekstrakuluja.

(Vai hämähäkit ne Catsya kiinnostaa! Jutellaan sitten muustakin kun nähdään. Isoja hienoja asioita - )

Jr. Jones kirjoitti...

Siis mitä? Sulla on tietokone joka toimii vaikkei ole akku kiinni koneessa, eikä virtajohto seinässä??? Sellaisen koneen minäkin haluan! =)

Bit kirjoitti...

No ei sentään(: Mutta siis olen tyhjännyt sen akun täysin ja sitten koittanut uudestaan, ja irroittanut ja laittanut takas ja taas... Ja vasta huomenna vien huoltoon.

Itse asiassa mulla on nyt pieni aavistus siitä missä se ongelma on mutten vain osaa tehdä asialle mitään. Ei siis liene maailman vaikein ongelma, jos olen arvannut oikein.

Vielä hetki siis kunnes palaan.

Jr. Jones kirjoitti...

Okei. Jään kuulolle.

Anonyymi kirjoitti...

Milloin palaat? Onko kaikki hyvin?

Jr. Jones kirjoitti...

Pikku on suhteellista. =)