sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Kohtaamisia

Palasin juuri Lempäälästä. Siellä oli hurjasti leppiksiä, matkalla juna-asemalle näin niitä ainakin kymmenen! Kaikki olivat ruusupensaiden lehdillä lähellä kirkkoa.
*****
Oli ihanaa nähdä ihania ihmisiä!!! Vaikken itse olekaan "sosiaalisuuteni huipulla", muiden tapaaminen piristää silti kummasti.
*****
Paluumatkalla junassa mietimme syvällisiä, kämppis ja minä, ja syvällisiä juttelin myös ystävänsä kanssa joka soitti juuri silloin ja vaihtoi kuulumisia myös minun kanssani ja osoittautui superkivaksi (aikaisemmin olemme lyhyesti puhuneet vain kerran).
*****
Onneksi maailmaan mahtuu enkeleitä. Mutta mikseivät ne hallitse sitä?



6 kommenttia:

Stacy kirjoitti...

LEMPÄÄLÄ
17 500 asukasta
Kuuluisa lempääläläinen: Pertti Salovaara
Kuvaavat sanat: hautausmaa, kuolema, kirkonkylä, kanava, välitila, mitäänsanomaton

Keskellä kylää on kirkko. Kirkon ympärillä on suuri hautausmaa. Ateisti tuntee itsensä kuokkijaksi.

Uskovainen harjoittaa palvontamenojaan upeassa temppelissä. Kirkossa ei harmiksemme kuitenkaan ole vanhoja puupenkkejä.

Pyhätön vieressä on sininen kellotapuli, joka on aivan varmasti muumikirkko. Siinä on ovi, josta astuu minä hetkenä hyvänsä takaperin puhuva kääpiö, jota saatana palvoo.

Kummallista vaikutelmaa lisää tapulin viereen pystytetty korkea patsas, jonka huipulla miekka osoittaa suoraan kohti taivasta. Lempäälä on David Lynchin ja Franz Kafkan kaupunki.

Lempäälästä tulee mieleen vanhuus. Siellä olohuoneen sohvalla iltapäivätorkkuja ottavan nuoren perheenisän uneen sekoittuu moottoritien etäinen humina. Se muistuttaa lapsuuden koulupäivien jälkeisistä bussimatkoista, jotka kulkivat kotipaikkakunnan teollisuusalueen läpi. Ruosteisten tehtaiden keskellä matka oli ikävystyttävän pitkä.

Lempäälä on lievästi sympaattinen, mutta eleetön. Siitä on aistittavissa taiteellinen ja kulturelli pohjavirta, johon sekoittuu maalaisidyllin raukeus. Lempäälä huokuu toteuttamatonta potentiaalia ja heinäkuista laiskuutta.

Lempäälä vaikuttaa vireältä peruskuntakeskukselta, jossa kaikki on sijoitettu kätevästi saman tien varrelle. Lempäälä on vierailukohteistamme ainoa, joka on ottanut turistit huomioon sijoittamalla keskelle kylää, ei vain infotaulua, vaan infopisteen.

Infotäti on toimittajien vierailusta lähinnä häkeltynyt. Pyydämme häntä kehumaan kotipitäjäänsä. Hän alkaa pyörittää lausetta: "Lempäälä on lähellä." Hokeminen jatkuu, kun meille Lempäälä on jo kaukana.

Bit kirjoitti...

Tämä juuri on esimerkki siitä, mitä et usko vaikka ammattilaiset sanoo: OSAAT KIRJOITTAA!

Minä muuten mietin kanssa, että miten se miekka muka osoittaa Venäjälle (kuten paikallinen setä kysymättä kertoi), kun suunta oli suoraan ylöspäin.

Terkut sulle ja toiselle lintuselle!

Stacy kirjoitti...

Ei, en osaa kirjoittaa, vaan osaan kopioida tekstiä Tampereen ylioppilaslehdestä.

Bit kirjoitti...

No niin, toimittajat ja infotäti. Mutta ihan sinun tyyliä - sitä kehuttua! Ja mistäs minä tiedän ketä tätejä olet tavannut aamuretkelläsi... Paitsi lintujärvestäkään et kyllä maininnut.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Bit, ehkä nää leppiksetkin on matkalla junaan... Ne näyttää aika kiireisiltä!
Oon ymmärtänyt että olet muuttamassa uuteen kotiin. ONNEA ja iloisia hetkiä sinne toivottelen sulle, tai vaikka ne ei aina ois niin iloisiakaan, niin jaksamista kuitenkin kaikesta sydämestäni!
Muutan itse ylihuomenna, perjantaina-tai siis huomenna- mutta onneksi ei ole sillä tavalla deadlainia että pitäis kaikki olla tyhjää klo se ja se. Matkaa Hkiin tulee sitten 80km,
mikä on ihan ok.
Olen iloinen tästä muutosta!
Hyvää vointia sullekin -onhan tuore kesä nyt kauneimmillaan.
Pidetään yhtyttä!

Bit kirjoitti...

Heippa!

En tajunnut että sinun uusi koti on noin kaukana...! Täältä, siis. Mutta varmaan aika idylli (:

Itsekin muuttelen tässä, juu. Ja kun ei kukaan ole häätämässä tulipalokiireellä pois tästä olopaikasta, niin teen sen rauhassa ja rahojen mukaan. Minun uusi asuntonikin on tosin ihan lähellä - pari kilsaa vain (jos ei olisi isoa sänkyä ja kirjahyllyä, en tarvitsisi edes muuttoautoa).

Tästä asuntoasiasta olen kyllä tosi onnellinen. Vanhemmilleni kuuluu iso kiitos.

Mahdolliimman vähästressistä muuttoa! Nautiskellaan kesästä!