torstai 1. toukokuuta 2008

Rauhallisia päiviä

Toivon mukaan kukaan ei ärsyynny kuvasta. Joidenkin mielestähän risti ja sateenkaaren värit eivät sovi yhteen... Se seurakuntasali jossa tiistai-iltana istuin, oli kyllä iloisenvärisin ilmapalloin koristeltu. Siellä oli myös kivat "lasimaalaukset": isämeidän monilla kielillä kirjailtuna, osaamieni lisäksi ainakin eestiksi, arabiaksi ja kiinaksi. Kirjavaa oli kirkkokansakin.
*****
Eilisen vietin tipattoman ruhallisesti (paitsi simaa meni puolitoista litraa pelkästään omaan mahaan). Vappuaamun brunssi sisälsi kokkaavan kämppiksen valmistamia raejuustolla ja pinjansiemenillä täytettyjä savulohirullia. Nami! Nytkin se puuhailee jotain maistuvaa tuolla kyökin puolella.
*****
Tässä kaupunginosassa vappumeininki ei poikennut tavallisesta viikonlopusta juuri ollenkaan, sillä ihmiset olivat häipyneet keskustaan juhlimaan. Aamuyöllä havahduin kadulta kaikuvaan laskuhumalaisen pariskunnan sanasotaan, joka käveli nopeasti ohi. Vappuaaton suurin draama taisi olla parvekkeen pesäpönttöä sisustelevan talitiaisen protesti sen johdosta, että olin asettanut pyykinkuivastelineen liian lähelle hänen tulevaa kotikoloaan: hyppely edestakaisin pöntön suuaukolta häiritsevän pyykkitelineen päälle ja takaisin kovan hälytysäänen säestämänä ei jättänyt arvailujen varaa viestin sisällön suhteen. Kun siirsin kapistusta, lintumielosoitus loppui.
*****
Vielä kuukausi sitten en tiennyt, että nuokin tintit osaavat sanoa myös muuta kuin "ti-ti-tyy". Nyt olen ehtinyt kuulla jo vaikka mitä variaatioita teemasta.
*****
Lintukielen opiskelu jatkukoon, ja elämän -

Ei kommentteja: