maanantai 16. kesäkuuta 2008

Lohikäärmepilvi

Ihan selvästi! Sellainen laskeutui maan päälle tänään(^^). Taas kerran sain muistutuksen siitä, että On Ihania Ihmisiä! Tai siis, lohikäärmeitä... Ja vaikka asiat olisivat miten huonosti, hyvien tyyppien ymmärrys epäonnisuuttasi ja epäonnistumistasi kohtaan kantaa aina hiukan matkaa eteenpäin.
*****
En ole enemmän (jos en vähemmänkään) hullu kuin eilen, ja huomauttaisin, ettei allaoleva ole minun diagnoosini. Liki kolmen sivun mittaisessa lääkärinlausunnossa luki jossain kohdassa sulkeiden sisällä: 'riip.pers.piirteitä'. Virallisen määritelmän täyttymiseksi pitäisi täyttää vähintään sen ja sen verran niitä ja niitä tunnusmerkkejä, jotka eivät kohdallani onneksi toteudu. Mutta tuo yleinen kuvaus sopii minuun melko hyvin, minkä vuoksi sen täällä julkaisinkin.
*****
Huomenna juttelen kuitenkin tuostakin asiasta psykologini kanssa. Itse asiassa taidan ottaa tuon B-lausunnon mukaani ja käyttää sitä jonkinlaisena keskustelurunkona - sen verran ajatuksia pahainen paperi minussa herätti.
*****
On muuten aika hurjaa lukea tuollaista tekstiä itsestään. Jotenkin liian kliinistä. Sen jälkeen täytyy vain muistaa, ettei ole ainoastaan noiden sanojen kuvaama ongelmakimppu, ettei se ole Totuus isolla T:llä, vaan myös paljon muuta. Mutta niiden ongelmien nitistäminen on edellytys sille, että se muu löytyy.
*****
Ja sitä en pysty tekemään yksin.

2 kommenttia:

Jr. Jones kirjoitti...

Monesti meissä taitaa olla niitä piirteitä, joita noissa diagnooseissa kuvataan. Sairauden kyseen ollen ne vaan ovat selkeästi ylikorostuneita. Se kannattaa pitää mielessä kun lueskelee diagnooseja.

Minulla on - ja on etenkin aiemmin ollut - ihan samanlainen mielikuva, että olen jossakin siellä masennuksen alla, ja tarvitaan joku auttamaan, että saa sen masennuksen kilkuteltua irti, ja tekemään sitä, mitä oikeasti haluaisi ja osaisi.

ipi kirjoitti...

Moi! Sulle en ole vielä tainnut ehtiä suosittelemaan luettavaksi "avaa tunnelukkosi - vapaudu elämään täydesti" kirjaa? Siinä yhtenä yhdestätoista tunnelukosta on juuri tuo riippuvuus. Itselläni riippuvuus ilmenee lähinnä vastariippuvuutena, eli peitän riippuvuuteni yli-itsenäisyyteen... Olen kirjoitellut aika paljon noista tunnelukoista, tosin viime aikoina vähän vähemmän.
Tuosta B-lausunnosta. Ensimmäistä lausuntoa en halunnut edes nähdä ja viimeisin sai minut lopettamaan kuntoutuskauteni :) En ollut oikein samaa mieltä omasta kunnostani lääkärin kanssa..