keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Onnettomat

Jos olet kovin ahdistuneella tuulella, älä katso otsikosta avautuvia videopätkiä. Näistä possuista ja kanoista oli juttua ainakin Voima-lehdessä muutama numero takaperin, mutta tänään ajattelin kaltoin kohdeltuja elukoita miettiessäni omaa kasvissyöntiä, jonka lopetin seitsemän vuoden jälkeen niin kutsutuista sosiaalisista syistä... Pian pitänee yrittää uudelleen. Itse asiassa se on helppoa ja herkullista, kunhan vain jaksaisi kokkailla ahkerammin, jottei ruokailu kävisi turhan yksipuoliseksi.
*****
Mielessä liikkuu paljon muutakin kuin kuvia surullisista eläimistä: tämä viikko on poikkeuksellisen täynnä tapahtumia, joiden parissa aika kuluu kivanlaisesti. Vaan ehkäpä kirjoittamisellekin jää jokunen hetki. Kiireiseksi kun en kerkiä.

1 kommentti:

Bit kirjoitti...

"Veganismi on kommunistien salaliitto heikompien yksilöiden tuhoamiseksi", kirjoitti juuri eräs, jonka kommenttia en nyt tässä julkaise. Pahoitteluni.

Enkö minä muuten ole kertonut, etten aikaisemminkaan ollut vegaani? Luomumunia tulen syömään luultavasti aina (eri asia kuin lattiakanalat, maalaisempaa meininkiä) ja kalakin maistuu kovin, sekä luomumaito (jota voi juoda myös kaltaiseni laktoosi-intolerantikko).

Periaatteessahan myöskään riistan syöminen ei ole kovin epäeettistä, tai jos ostaa minkä tahansa lihansa vaikkapa tutulta pikkutilalta (vaan onko sellaisia enää?), jossa tietää eläinten saavan oikeasti Elää ennen teurastusta.

Seikka kaksi: ihmisoikeudet ovat paljon paljon tärkeämpiä kuin eläinten - minunkin mielestäni. Vaan tiedättekö muuten, miten iso osa maailman viljelypinta-alasta käytetään rehun kasvattamiseksi tuotantoeläinten suihin...? Ja jossain on ihmisillä nälkä.

Vaan nyt menee saarnaamiseksi. Jokainen miettiköön toki omalla päällään.