lauantai 26. heinäkuuta 2008

Lista

Tiedotus numero yksi: lisäsin sitten blogilistan linkkeihini kuten lupasin (sieltä löytyy ihan mielenkiintoisia tapauksia kun vähän viitsii etsiskellä).
*****
Kakkonen: Vastatkaa kyselyyni oikeassa ylänurkassa. Aikaa on tämän kuun loppuun. Teen tuosta jonkunlaisen yhteenvedonkin sitten, mutta lähinnä kerään tietoja vain oman kiinnostuksen vuoksi. Silti: tututkin voivat vastailla (kuten joku on jo tehnyt, minkä näin palautelomakkeesta; muuten en erota yksittäisiä ihmisiä toisistaan).
*****
Palautteesta puheenollen, tykkään tosi kovasti kun saan postia joltain sellaiselta, jota en oikeasti ole tavannut, mutta joka on lukenut tätä tarinointia ja ottaa yhteyttä sen vuoksi. Kanssabloggarit ovat aivan ihania ja jokainen kommenttinsa kaivattu, puhumattakaan joidenkin lähettämistä sähköposteista. Kaikkiin yksittäisiin "moikivablogi" -viesteihin en ole muistanut vastata, mutta useimpiin reagoin kyllä, ja eräänkin ihmisen kanssa on alkanut varsin mielenkiintoinen kirjeenvaihto, josta ainakin minä saan paljon ajattelunaihetta ja uutta energiaa.
*****
On tullut muutamia toiveita, joita olen pyrkinyt toteuttamaan. Yleensä en mainitse siitä mitenkään erikseen, mutta ketä koskee, tietää kyllä. Tämän tekstin otsikko on 'Lista'. Sen mukaisesti siis edetään. Laadin koosteita sellaisista asioista, joihin mielestäni liittyy jotain erikoista ja jotka siis liittyvät minuun, nykyisyyteen tai menneisyyteeni. Olkaapa hyvät!
*****
(Kaikista kohdista saa lisätietoa kysymällä. Harkinnanvaraiseksi jää vain se, vastaanko täällä "kaikille" vaiko vain sille, joka tahtoo tietää.)
*****
*****
*****
KODIT. Olen asunut 15:ssä talossa, joista seitsemässä yhdessä vanhempieni kanssa, kahdessa kumppanin kera, kahdessa kumppanin ja hänen lastensa kanssa ja neljässä yksin (mukaan ei ole laskettu taannoista oleskeluani ystävän luona). Kodeista 10 on sijainnut kahdessa eri kaupungissa ja loput pikkukunnissa. Yksi talo oli ihan maalla (lähimpään kauppaan oli seitsemän kilometrin matka). Taloista 10 on ollut kerrostaloja, kolme rivareita ja kaksi omakotitaloja.
*****
Lapsuuden suosikkini on uusi rivitalo Jyväskylässä. Lähellä järveä ja metsää. Viimeiset ajat ennen kouluunmenoa, kivat kaverit... Aikuisuuden asunnoista tykkään eniten juuri tästä nykyisestä.
*****
KAVERIT. Nykyiset ystävät ja tutut ovat Suomen lisäksi kotoisin Iranista, Irakista, Kongosta, Kamerunista, Gambiasta, Nikeriasta, Etelä-Afrikasta, Ghanasta, Italiasta, Unkarista ja Kiinasta. Ghanan kaveria (kenet olen tavannut vain sillä visiitillä jonka aikana myös tutustuimme) lukuunottamatta kaikki asuvat Suomessa, Suurin osa tässä kaupungissa. Parhaat ystäväni kuuluvat tähän porukkaan.
*****
Entisiä läheisiä on esimerkiksi Espanjassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Tsekissä, USA:ssa, Tunisiassa, Marokossa ja Kroatiassa.
*****
SUHTEET. Kolme vakavaa aikajärjestyksessä: Avioliitto ollessani 18-22 (nyt olemme kavereita, emme enää kovin läheisiä). Avoliitto, kolme hänen lastaan, 22-25 (suhde jatkuu edelleen ystävyyden muodossa). Ns. vakava seurustelu, 25-26... loppu sotkua, itkua, parkua, epäselvää vedätystä. Suhteiden väliin mahtuu aikaa, esimerkiksi avioero on laskettu vasta virallisesta erosta, vaikka harkinta-aikanakaan emme enää olleet yhdessä. Seuraava suhteista ei koskaan ole vaikuttanut edellisen loppumiseen (tosin avioliiton loppuun vaikutti eräs lyhyt mutta intensiivinen ihmissuhde, josta ei täällä sen enempää. Eikä se ollut ainoa syy!).
*****
Minua on (vakavasti) kosittu neljästi. Kaksi kertaa sanoin joo. Eikun yhdesti; sitä, jonka kanssa menin teininä naimisiin, kosin minä. Nyt täytyy olla yksin. Täytyy löytää Itse. Ettei sama rata jatkuisi.
*****
SISARUKSET: Niitä on 10. Seitsemän siskoa ja kolme veljeä. Tarkemmin: Viisi biologista täyssisarusta (kolme tyttöä, kaksi poikaa) joista minä olen vanhin. Yksi minua vanhempi biologinen siskopuoli. Neljä sijaissisarusta, ei sukua (kolme tyttöä ja yksi poika). Nuorin syntymäsisaruksistani on nyt 14-vuotias neiti. Omat vanhempani ovat siis muidenkin muksujen sijaiskasvattajia.
*****
ERIKOISIN syömäni ruoka(: lampaan aivot (hyvää). Tavallinen syötävä jota en ole maistanutkaan: mikään riista.
*****
*****
*****
Elämässäni on ollut paljon muutosta. Yksi on kuitenkin pysynyt samana ihan aina: lempivärini on ikuisesti ollut sininen, sellainen vaaleahko taivaan väri. Äitini on keksinyt selitykseksi sen, että hän puki minua sinisiin mekkoihin kun olin vauva (kuva ylhäällä).

4 kommenttia:

Stacy kirjoitti...

Ihana hymyilevä vauva! :)
Minä mietin onkohan minusta yhtään sellaista kuvaa olemassa.

matts kirjoitti...

Kun turva on hyvässä sylissä, niin kaikki on selvää ja pelkkää hymyä. t. matts

Anonyymi kirjoitti...

Sinua on selvästi rakastettu. Ihana hymyilevä äiti :) !
t. Maria

Bit kirjoitti...

Moi Maria, Matts ja Mietiskelijä (kyllä susta Catsy on varmasti jokunen hymykuvakin olemassa)!

Tuossa kuvassa on kyllä tuleva äiti - lienee aika viimeisillään serkkutyttö masussa - kun taas minä hymyilen jommalle kummalle omista vanhemmistani (pitääkin kysyä jos he muistaisivat, kumpi otti kuvan).
Ja kyllä, olen saanut halia ja syliä pienenä roppakaupalla. Vieläkin halataan äidin kanssa joka kerta kun nähdään.

Kun pikkuveljeni syntyi minun ollessa kaksivuotias, nukahdin yleensä isin mahan päällä. Kun kolmas pikkusisko tuli maailmaan ollessani 13, isi nukkui töidensä vuoksi vauvaevakossa takkahuoneessa - ja tämä pikkuteini vietti muutamiakin öitä äitin ja pikkusiskon kanssa "siskonpetissä".

Ainainen halipula tai jotain...