maanantai 24. maaliskuuta 2008

Pilvinen päivä

Pakotan itseni tekemään tämän: kirjoittamaan jotain juuri kun oikeasti ahdistaa. Tämä ei tietenkään ole sellainen lamaannuttava tunne jonka vallassa ei pääse sängynpohjalta pois (sellaistakin on koettu), mutta ei sitä petiä kyllä pedata jaksa... Tai tiskata. Tai pukea päivävaatteita. Tai lähteä lenkille, vaikka ilma on ihana.
*****
Ajatteleminenkin väsyttää, mikä johtuu luultavasti siitä, että huomenna alkaa arki ja muuttojärjestelyt jotka eivät lainkaan motivoi. Muitakin asioita on toki hoidettavana, mutta haasteellisin tehtävä taitaa olla tämän pään pitäminen jotakuinkin järjestyksessä. Onneksi sairaslomani jatkuu vielä pari viikkoa; näinä päivinä en kyllä kykenisi huolehtimaan muusta kuin itsestäni. Ja, onneksi ei ole omia lapsosia - vain hyvin heikko minä.
*****
Viime yönä valvoin. Perustin nettiystäväkirjan, mutta deletoin sen äsken kun tajusin, että melkein kaikki jotka haluaisin kutsua mukaan pitäisivät ajatusta joko liian lapsellisena, tai sitten he kirjoittaisivat mieluiten esimerkiksi ranskakasi tai persiaksi. (Te kaksi ystistäni, joista toinen ihkauusi: poistin teidätkin sieltä samantien. Vaikka olette juuri niitä ihmeitä, joille on helppo kuvitella enkelinsiivet selkään!)
*****
Ihmiset kolhii ja sitten ne paijaa. Niiden keskeltä haluaa pois, mutta pian ei muuta kaipaakaan kun toista lähelleen. Ilman niitä en olisi minä, tai en ehkä olisi ollenkaan. Enkä voisi toivoa torstaita tai muutakaan päivää, iloita tai pettyä koskaan kovasti. Ei yksin voisi elää.
*****
Tämä helpotti hiukan.

4 kommenttia:

Stacy kirjoitti...

http://www.kirkkojakaupunki.fi/?newsid=7649&deptid=127&languageid=3&NEWS=1

Bit kirjoitti...

Kiitos Cee.

Tuo teksti sopinee jollekin juuri sellaisenaan. (Milloinkahan kuulen, että alat käymään taas kirkossa...? (^^)

Oma elämäni ei kuitenkaan ole ollut "ladattu itsestäänselvyyksillä" varmaan ikinä; se mikä on ollut selvintä, kuuluu niihin asioihin jotka aiheuttavat useimmille hämmennystä, kuten hyvin tiedät.

Muuten, mietipä miten mielenkiintoinen ensi lauantaista saattaa tulla: sillä välillä kun sinä käyt pöllöjahdissa, minä tapaan eksiä ja nyksiä ja kerron kuulumisia, muutosta ja muusta... Ja sitten kaikki taas luulee!

Stacy kirjoitti...

Itse asiassa katsoin läpi pääsiäisyön ort. jumalanpalveluksen. Se ei minua ainakaan houkuttele kirkkoon, vaikka pidän kyllä arkkipiispa Leosta. Sitä paitsi monta kertaa rukoiltiin tasavallan presidentin puolesta.

Minusta vain tuntuu, että sinun kanssasi on helpompi puhua asioista hengellisinä. Se on kuin opettelisi puhumaan englantia lukemalla Shakespearea tykkäämättä itse Shakespearesta lainkaan.

Seuraan blogiasi kuin haukka sillä ainakin tiedän etukäteen milloin minun pitää ruveta miettimään kotini sisustusta uusiksi.

Minun elämäni on ollut hieman itsestäänselvyyksiin jämähtämistä, mutta sinulle se tärkein anti mitä minä ajattelin on toivo. Pitää toivoa ja uskoa johonkin vaikka kipeää tekisi. Pitää kurkottaa eteenpäin ja hypätä aidan yli ja vaikka sitten ontua koko se loppuikä. Se on sen arvoista. Se vaatii vain uskoa. Miten sanotaan psykologiaksi "usko"?

Bit kirjoitti...

Luin tämän kommenttisi juuri jollekin. Teit taas vaikutuksen.

Uskon merkitys voisi olla juuri toivossa. Minun toivoni kätkeytyy siihen, että absoluuttinen olemattomuus on yhtä epätodennäköistä kuin Kaikkialla Oleva. Tuon enempää lienee kuitenkin turha selitellä.

Psykologia ja joku muu logia tuppaavat tässä pikkupäässä menemään sen verran sekaisin, etten ala tulkiksi kellekään...